Avustusseminaari

AVUSTUSSEMINAARI

Yhdistys järjesti tämän kuun kerhoillan Mobiliassa 
6.10. Kun pandemia esti perinteisen Museoviraston avustustyöpajakiertueen, päätettiin niin, että yhdistyksemme järjestää yhdessä museoviraston ja Mobilian kanssa avustustyöpajan. Suomi on ainakin Euroopan ainut maa, joka myöntää avustuksia vanhojen kulkuvälineiden harrastajille härveliensä liikenteessä tai käytössä pitämiseen. Muutamassa muussa maassa on kyllä vesiliikenteen vehkeille kunnostusavustuksia.

Avustusseminaari taltioitiin. Materiaali tulee yleiseen jakeluun ensi viikolla Mobilian nettisivujen kautta. Kun homma on paketissa, laitetaan yhteystiedot Tammobinkin sivuille. Osanotto oli perinteisesti aika niukka, mutta läsnäolijoiden avustuskohteet kuulostivat erittäin mielenkiintoisilta ja keskustelut ilmeisestikin parantavat niiden hakemuksia merkittävästi.Museoviraston kulkuvälineiden avustusten hakuaikaa on marraskuun 11.päivään. Asiantuntijalautakunnan jäseninä kerhostamme on Leila Suutarinen (edustaa Vehoniemen Automuseota) ja Martti Piltz, joka edustaa Suomen Maarakennuskoneiden Liitto ry:tä. Meillä on oikeus (ja velvollisuus) avustaa hakemusten tekijöitä.Voidaan myös järjestää vielä uusi tai uusia yhteisiä keskustelutilaisuuksia avustushakemuksista. Jos ja kun edellytämme, että SAHK tekee jotain tieliikenteen perinteen tallentamiseksi, niin pitäähän sen ulottua SAHK:n jäsenkerhoihinkin.

LUE AVUSTUKSISTA: 
https://www.museovirasto.fi/fi/avustukset/kulkuvalineet

Myös Hyrysysy 3/2020 sivuilla 28 ja 29 väännän tarinaa näistä avustuksista. Artikkelissa on muutama muukin nettiosite, jotka saattavat kiinnostaa.

yst.
mpz

10.10.2020