Kangasalan suurin ja ainut

KANGASALAN SUURIN JA AINUT

Lauantaina 29.8. yhdistys järjesti entisen Syys-Restaurannan seuraajana Kangasalan Varaosa- ja rompemarkkinat. Alkuvalmistelut ja osin perustamiskustannukset olivat hieman aikaisempaa hankalammat, kun korona-ohjeiden mukaan yli 500 henkilön kokouksia tai tilaisuuksia ei saa järjestää, ellei pysty tekemään riittävän täydellistä suunnitelmaa, hyväksyttämään se kunnan tartuntatauti vastaavalla ä tartuntataudin leviämisen estämiseksi ja toteuttamaan suunnitelmaa uskottavasti.

Turvallisuussuunnitelmassa oli muun muassa kasvomaskien käyttö. Oli ilo huomata, että kun koko järjestäjäporukka käytti maskeja, asiakkaat olivat innoissaan, että ”ai kun hienoa, että Teillä on maskit”. Meillähän oli tavoitteena järjestää mahdollisuus mukavaan yhdessä oloon ja kaupankäyntiin, mutta niin, ettei epidemia pääse etenemään. Samoin turvallisuuspäällikölle määrättiin erikseen, että hänen on ohjattava järjestyksenvalvojat muistuttamaan turvaväleistä ja mahdollisen kasautuman hajottamiseen. Käsidesiä ja kasvomaskeja piti olla myytäväksikin. Vaikka nämä määräykset sinänsä kuulostavat aika vaativilta, niin me kait suhtauduimme asiaan niin päin, että tämä oli hyvä harjoitus ensi vuoden tapahtumia varten, joissa koronapandemia vielä vääjäämättä on voimissaan. 

Myyjiä oli ennätysmäärä. Myytävät tavarat olivat selvästi laadukkaampia kuin vuosi sitten. Parasta oli tietysti se, että ensimmäisen asiakkaat poistuivat jo heti klo 8:n jälkeen syli täynnä Fordin osia. Muutenkin poikkeuksetta myyjät sanoivat, että kauppa kävi hyvin. Paikalla oli useampia vintage-tavaran myyjiä, joiden myynnin virkistämiseksi Pin Up Petrolsit järjestivät kaksi vintage-muotinäytöstä.

Niin, ja miten niin Kangasalan suurin ja ainut. Siksi, että Tampereen Seudun Mobilistit ovat järjestäneet vuosikymmeniä Kangasalan suurimman kesätapahtuman, kunnes tapahtuma-alue pääsi uuteen käyttöön. Tänä vuonna Varaosapäivät oli Kangasalan ainut suuri kesätapahtuma, lainkaan väheksymättä muita hienoja tapahtumia kuten Kangasala triathlon.

Turvallisuussuunnitelman mukaan jouduimme rajoittamaan hetkellisen asiakas määrän 499 henkilöksi tapahtuma-alueella. Meidän onneksemme tapahtuma alue oli tässä mielessä täynnä useampia tunteja, joten kävijämääräksi oli ennätys. Toisaalta ”Tiemestarin” piha on niin tilava, ettei ruuhkautumia edes meinannut syntyä.

Varaosapäiviin ajallisesti liittyivät erillinen Mersu.-tapahtuma, jossa oli noin 150 MB-merkkistä autoa Mobilian pihanurmikolla. Vehoniemi-ajon maali Varaosamarkkinoiden alueella toi sinne tapahtuman loppuhetkiksi piristystä 35 harrasteauton muodossa. Siellä jaettiin Olavi sallinen-palkinto Tampereen Seudun Mobilistien viime vuoden merkittävimmästä entisöinnistä. Palkinto myönnettiin Opel Kapitän vm. 1952-auton entisöinnistä Tuukka Perkolalle. 

Kiitos myyjäasiakkaillemme, kiitos tapahtumakävijöille, tervetuloa ensi vuonna uudestaan elokuun viimeisenä viikonloppuna! Erityinen kiitos yhteistyökumppaneillemme ja tukijoillemme Mobilialle, Kangasalan kaupungille, Mercedes Benz Klubin Pirkanmaan jaokselle ja Vehoniemen Automuseolle ja tietysti Kangasalan Sanomille sekä Sydän Hämeen lehdelle ja Sun-radiolle.

Erityisen erityinen kiitos omalle järjestyskaartillemme, jota johti pitkällä kokemuksella Kauko Välimäki.

-mpz

3.9.2020