Poikkeusoloissa koronaviruksen takia maaliskuussa 2020

Hallitus linjasi 16. maaliskuuta 2020 lisätoimenpiteistä koronavirustilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän
toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallitus antoi valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnalle tiistaina 17. maaliskuuta 2020.
Lue tästä, mitä valtioneuvosto on sanonut rajoituksista ja suosituksista ja mitä valmiuslain voimantulo tarkoittaa: https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitu...
Meidän yhdistyksemme kohdalla tämä tarkoittaa, että kaikki tapahtumamme on peruutettu 13.4. asti. Ensimmäinen tapahtumista on vierailu Harri Valon verstaalla 31.3.
Media on julkaissut melko hyvin tiedotteen rajoituksia. Melkein kaikki valtion ja kuntien viritelmät on suljettu. Suositus osoitettiin myös yrityksille, uskonnollisille yhteisöille ja kolmannelle sektorille eli meille. Meille varttuneelle väelle eli yli 70 vee on asetettu velvoite ”pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), pois lukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt”. Koska tietääkseni meillä ei ole näitä viskaaleja joukossamme, niin uskoisin, että jokainen meistä vanhuksista älyää toimia tämän ohjeen mukaan eli pysytellä kaukana muista ihmisistä tai ihmisjoukoista.
Karanteeni tarkoittaa pysymistä kotona paitsi pakollisia kauppa- ja apteekkikäyntejä sekä koiran ulkoiluttamista. Käsittääkseni itseäänkin voi ulkoiluttaa, jos malttaa pysyä poissa muiden ihmisten läheisyydestä. Ja me jotka olimme Tartossa, olemme joka tapauksessa karanteenissa eli 28.3. saakka. Palataan näihin asioihin viimeistään 13.4. tai aikaisemmin, jos säännökset tiukentuvat.

Pitäkää huolta itsestänne ja läheisistänne.
mpz
Puheenohtaja