Retki Hämeeseen

Tammikuun kerhoiltana olimme Hämeen Mobilistien vieraana Harvialassa heidän toimintakeskuksessaan. Mentiin Mäntylän Matin kyydissä bussilla. Meitä oli 21 jäsentä sekä seitsemän Mansen Masinistia. Hämeenlinnan bussi on melkein yhtä hieno kuin meidän Diamond, mutta kyllähän Timantti onkin aina parempi kuin jonkin henkilön nimikirjaimet R.E. O. Edellisestä vierailusta oli pari vuotta aikaa. Monet asiat olivat samoin kuin silloin. Näköjään jokainen kerho toimii tavallaan ja loppujen lopuksi kehitystäkin on havaittavissa.
Hämeen Mobilistien merkittävä kehityskohde on nuorten saaminen mukaan toimintaan. Tästä Juha Niskanen kirjoitti lehteemme Hyrysysy 2/2019 hienon artikkelin. Nyt hän oli valmistellut esityksen, joka herätti positiivisen ja innokkaan keskustelun. Kohteliaasti hän sanoi, ettei heidän hankkeensa olisi läheskään yhtä pitkällä ilman meidän apuamme ja yhteistyötämme. Meillähän tästä asiasta Leila ja Pauliina ovat ottaneet kopin. Sahk:n hallituksen jäsen Leo Belik kertoi esimerkkejä naapurimaidemme toiminnasta nuorten kanssa. Yhdessä Leila ja Leo edistävät asiaa Sahk:n hallituksessa, joten jotain rapinaa on odotettavissa. Niin, herää varmaankin kysymys: Oliko paikalla yhtään nuorta? Vastaus: Oli useitakin, nuorimmalla oli ihan tuore ajokortti ja kahdeksan historiallista autoa!

Kutsuimme Hämeen Mobilistit Restaurantaan syömään makkaraa, se on nuorten ja meidän vanhojen yhteinen asia! Helmikuussa mennään Mansen Masinistien vieraaksi
-Martti P
(17.1.2020)