Näsijärvi-ajo 2021

Aurinkoisen kesän sadekuurot sattuivat viime lauantaihin, kun 48 autokuntaa kokoontui Vehoniemeen. Määrä on ennätys moneen vuoteen, toki tielle enemmänkin mahtuisi. Ajoneuvokantaa oli laidasta laitaan, kun harrasteajoneuvoilla oli oma luokkansa. Tulevana vuonna täytyy ilmeisesti palkata moottoripyörä osallistumaan malliksi, kun niitä ei vapaaehtoisesti tule. Aamukahvin lomassa kyseltiin visaisia kysymyksiä, jotta maalissa voitiin jakaa palkintoja.

Reitti oli rakennettu aikaisemman kaavan mukaan, että sille osuu mahdollisuus ajaa joku vanha Jyväskylän Suurajojen "pikataival". Nyt pätkä vuoden 1971 Jyskälän Laitikkalan pikataivalta oli osa reittiä ja osa rohkeni ajaa yhden lukuisista Laitikkalan ja Uskilan erikoiskokeen vaihtoehdoista.

Kun valmistaudumme Näsijärvi-ajon 20-vuotis-ja Benz Gaggenaun 100-vuotisjuhlaajoon ensi vuonna ja sitten seuraavina vuosina kerhomme 60-vuotisjuhla-ajoon ja FIVA World Rallyyn, niin Näsijärvi-ajossa harjoitellaan. Reitti oli vähän tavallista pidempi ja siihen sisältyi ruokailu. Tuuloksen Kapakanmäki yllätti varmasti jokaisen. Iso parkkipaikka, isot tilat, joihin pöydät oli sijoitettu corona-ajan tarpeiden mukaisesti harvakseltaan, ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Ja lisäksi tila oli ilmastoitu! Isäntäväkemme olivat iloisia ja ystävällisiä ja selvästi halusivat palvella meitä niin hyvin, että kaikki olivat tyytyväisiä. Kapakanmäellä oli toinen kysymysrasti.

Maali oli Mobiliassa, jossa varmaankin kaikki, varsinkin avoautoilla ajavat, jo haaveilivat, että eihän pitkään jatkunut auringon paiste voi loppua. Mutta kyllä se hetkeksi katkesi tosi kovaan sadekuuroon. Kahvit ja pullat menivät palkintojen jaon lomassa. Oletettavasti palkinnot menivät oikeille henkilöille oikeista ansioista, koska soraääniä ei kuulunut. Päivä siinä vierähti, väki jaksoi vielä jäädä katsomaan Mobilia Koneita ja ihmisiä-näyttelyä.

Kehitystavoitteemme mukaisesti osanottajan täyttivät palautelomakkeen. Lomakkeita saatiin yli puolelta autokunnista. Se on nykyaikana huikean hyvä tulos ja antaa luotettavaa pohjaa uusille suunnitelmille. Tuloksia ei vielä ole ehditty varsinaisesti selvittää, mutta pikakatselulla ajo olisi päässyt luokaltaan kiitettävin arvosanoin. Kiitos osanottajille ja tapahtuman järjestäjille Jorma Paloselle ja Asko Niemiselle.

Tulokset
Museoajoneuvot
1. Reijo Pirinen, 2. J-P Hämäläinen, 3. Veli-Pekka Väisänen
Harrasteajoneuvot
1. Markku Lampinen, 2. Simo Lampinen, 3. Hannu Kosonen
Asu-ajoneuvoluokka: Jouko Seppälä
Pitkämatkaisin: Tapani Aalto (Rymättylä)
Vanhin ajoneuvo: Erkki Alhamo (Chevrolet Master 1939)
Extrapalkinto sitkeydestä: Matti Polvela (VOLVO-kuorma-auto vm. 1950)
Sihteeripalkinto: Ida, Esko Pohjola sihteeri12.7.2021 mpz