Vappuajot

VAPPUAJOT

Melkein kaikki tämän vuoden tiedotukset ovat koskeneet Covid-pandemian aiheuttamia rajoituksia. Valoa on sikäli näkyvissä, että 1. toukokuuta saatoimme toteuttaa toukokuun ensimmäisen tapahtuman eli Vappuajon. Harmi vaan, että muut tapahtumat toukokuussa on toistaiseksi jouduttu peruuttamaan tai sirtämään.

Hämeenpuistoon kertyi kerholaisten että muiden harrastajien autoja 36 Pobedasta Ferrariin, mikä olisi ihan normaalinakin aikana hyvä määrä. Osa oli varustautunut perinteisin, asiaankuuluvin Vappu-tarjoiluin ja -varustein, joista mainittakoon sima ja ilmapallo. Sääkin suosi, kuten otsikkokuvamme näyttää, mutta kylmää piteli.

Tampere näytti jokseenkin tyhjältä, joitakin harvoja ihmisiä käveli Hämeenpuistossa. Hämeenpuisto sinänsä on aivan loistava paikka vapaamuotoiselle vanhojen autojen esittelylle. Jos joskus on pakko luopua Mustastalahdesta, niin hyvä vaihtoehto voisi olla Hämeenpuisto. Hämeenpuistosta ajelimme Mobiliaan Vappubrunssiile. Meitä tuli sinne saakka 35 aikuista ja kolme lasta. Sekin on ihan hyvä määrä, joka tapauksessa enemmän kuin aikaisemmissa Hämeenpuisto-Kangasala Vappuajoissa. Keskustelun iloisesta porinasta päätellen tuntui siltä, että väki viihtyi. Mobbarista jatkoimme vielä Vehoniemelle, jonne oli kertynyt runsaasti väkeä, osa harrasteajopeleillä, osa ”kyttyröillä”. Näin saatiin ajokausi avattua. Käsittääkseni noudatimme kokoontumisrajoituksia ja turvamääräyksiä koko ajan. Toivottavasti tämä pandemia on hellittänyt vuoden kuluttua, eikä uusi tauti ole iskenyt, niin tästä Hämeenpuiston Vapusta alkaa tulla hyvä perinne! 

Seuraava ihan (melkein) varma tapahtuma on sitten kuukauden päästä ajoretki Linja-automuseoon Lavialle lauantaina 5. kesäkuuta. Se on ulkoilmatilaisuus, jossa retkieväänä todennäköisesti käristämme makkaroita bussin vanteessa. Nykyisillä kokoontumisrajoituksilla ja turvasuosituksilla retki onnistuu ilman muuta. Mikäli rajoituksia joudutaan paljon tiukentamaan, niin sitten joudutaan miettimään. Seuraa sivujamme!

-mpz 2.5.2021