Hottentotti 2022

Hottentotti 2022

Yhdistys on perinteisesti ollut mainostamassa omaa toimintaamme muille ajoneuvoharrastajille Tampereen Seudun FHRA:n Hot Rod & Rock Show:ssa eli siis Hottentotissa. Parin vuoden hiljaiselon jälkeen uusi startti oli ilman rock-show:ta, mutta ihan hyvä kattaus. Hämmästyttävien viritelmien joukossa Gaggenaummekin palkittiin mobiillisarjassa. Edellisestä kerhon palkinnosta on hetki vierähtänyt. 

KUVA 1

100-vuotias paloautomme on kunnossa, eikä kunnostamiseen mennyt paljonkaan enempää kuin kaksi vuosikymmentä. Museovirastokin ehti tukemaan. Koneen käynnistäminen suoritetaan muutaman viikon kuluttua, viimeistään 14.5. Lielahdessa. 

Ihan hauskaa, että se kiinnostaa ihmisiä, jotka arvostavat ja innostuvat autojen rakentamisesta ja muokkaamisesta. 

Näyttelyn kingi oli ruotsalaisen PG Tälthin Chrysler Windsor vm. 1946 "Windwiper". "Wiper" kait nimeen tulee siitä, että moottori on 2004 Dodge Wiperista. Mutta kenellä voi olla mielikuvitus, into ja taito kyhätä tämmöinen vehje. Kieltämättä Aku Ankassa superrikkaiden autot olivat koritehtainen kyhäelmiä ja jotenkin muistelen nähneeni tämän auton esi-isän Aku Ankassa. Tämä oli siis Personal-luokan voittaja ja Best Car.

KUVA  2

Hienoa oli myös havaita, että entinen työtoverini Ismo Mobiliassa oli värkännyt kaksi palkittua asiakastyötä. Ville Vuorenmaan Cadillac Eldorado Biarritz-rättikatto sai Special Avardin ja Kari Sorjosen MB 190 SL palkittiin Old Classic sarjassa. Lisäksi kerhomme jäsen Reijo Pirinen palkittiin "Minttu sekä Ville" MB 220 vm. 1963 New Classic-sarjassa. Tärkeintä toki oli, että kesätapahtumiemme mainoksia saatiin jaettua muutama tuhatta kappaletta ja puhuttua ihmisten kanssa. Ja nähtiin melkein ihan oikea Elviskin naapuri osastola vaaleanpunaisen Caddyn kanssa.

KUVA  3

Seuraavan kerran nähdään Lahdessa Vapun tienoilla.

mpz 4.4.2022