Vääksy 2022

Vääksy 2022

Yleisin puheenparsi, jonka Asikkalan Vääksyssä tiistaina 5.7. kuuli oli: "Aina täällä sataa". Tosin sen on kuullut joka vuosi aikaisemminkin, kun siellä on käyty. Autoja ihmisiä oli paljon. Koko Vääksyn kylän kanavan puoli oli liikkeessä. Vaikea arvioida oliko autoja ja väkeä entiseen malliin, mutta Vääksy on yksi harvoista paikoista, missä pieni vähennys ei tunnu missään. 

Meitä lähti seitsemän autoa ja pari tuli lisää perässä. Se on aika paljon, kun matka on kuitenkin aika pitkä. Vääksy on ainutlaatuinen paikka, jossa liikenteen kulttuuriarvo on aina tunnistettavissa. Kanava täytti viime vuonna 150 vuotta ja Suomen vilkkain venekanava. Nytkin malliksi sulutettiin yksi iso vene.

Niin, satoiko siellä? Kyllä ja useita kuuroja. Vastaavasti aurinkokin paistoi kuumasti sateiden välillä. Autot kiiltelivät komeasti sateen jälkeen. Haittasiko sade? Ei, koska sen minkä kesä kastelee, sen se kuivaa! Vääksyyn kannattaa lähteä retkelle muutenkin. Ravintoloita on useita ja meidän testaus meni juuri oikeaan paikkaan. Kanavalla on panimo, jos se kiinnostaa ja kalastusmuseo.

-mpz 6.7.2022