Rane-projektin hyväksi

Rane-projekti eli Rainer Mäkipään ainutlaatuisen italoautojen kokoelman digitointi virtuaaliseksi museoksi (lue Hyrsy 2/2023 sivu 26) etenee hyvää vauhtia. Museoviraston tukemaa hanketta tekee ammattimaisesti Kulttuuritoimitus Suomi Oy, jossa kaikkien tuntema toimittaja Kari Pitkänen ja videotuottaja Marita Salonen hoitavat asioita eteenpäin. Hanke tuottaa virtuaalisen museon lisäksi kaille avoimen mahdollisuuden rakentaan omasta ajoneuvokokoelmastaan virtuaalisen museon eli tallentaa kokoelman tiedot digitaalisen muotoon.

Projekti tarvitsee Museoviraston avustuksen lisäksi muutakin rahoitusta, Hanketta on tukenut myös noin kymmenen yrityksen ja yhteisön joukko. Myös kansan karttuisalle kädelle on ollut vireillä mahdollisuus osallistua projektiin.

Maanantai makkaraterapiassa julkistettiin Rane-projektin hyväksi teepaita. Paidassa on Ranen itse piirtämä kuva "Hyvä harrastus yhdistää". Paitaa myy Leila. Paidan hinta on 38 euroa. Hinta pitää ymmärtää niin, että sillä kerätään rahaa hankkeeseen, joka on yleishyödyllinen, Ranen toivomuksesta voin sanoa, ettei Rane saa tästä rahasta mitään, vaan se menee projektin rahoitukseen. 

Myyntimenestys maanantaina näytti lupaavalta. Paita on valmiina toimitukseen sopivasti ennen Joulua, että se on oivallinen joululahjakin. Mutta nyt kipin kapin Vehiksen ostamaan ja tukemaan Rane-projektia.

-mpz 12.9.2023