Laakkosella

AUTOJA HANGAARISSA

Lokakuun kerhoiltaa vietettiin Audi Centerissä Tampereen Laakkosella. Meitä oli paikalla 36 jäsentä. Audi-puolen pomo Timo Lintinen kertoi suuren maailman ihmeitä meille ja tarjosi myös kahvit ja pullat. Laakkonen on perheyritys, jonka ydin on ja on ollut aina Joensuussa. Yritys on perustettu vuonna 1960. Sen juuret ovat Pohjois-Karjalan metsissä ja puutavarayhtiössä. Puutavarakaupan tilalle on
tullut autokauppaa, lehtiä, painotuotteita, kiinteistöjä ja Kytäjän golf- ja asuinalue. Autotalo Laakkonen Oy ja Veljekset Laakkonen Oy ovat autojen vähittäismyyntiketju, joka tekee vuosittain yli 36 000 a autokauppaa.

Saimme muun muassa kuulla, että vaikka Suomen automarkkinat ovat pienet verrattuna Euroopan maihin, niin autotalot ovat suuria. Tampere on Laakkosen toimipisteistä suurin ja mahtuu Pohjoismaiden viiden suurimman joukkoon ja Euroopassakin kärkipäähän. Tämän tietysti voi itsekin arvata, kun kiertelee Eurooppaa, joka on täynnä pieniä autokauppoja. Audi ja Folkkari markkinoivat tuotteensa tehdasvetoisella markkinointikonseptilla. Audit myydään siis kaikkialla Euroopassa samanlaisista hangaareista ja autot ovat aina kaikkialla samassa järjestyksessä. Päämies vahtii, että markkinointikonsepti toimii kaikkialla suunnitellulla tavalla. Mekin siis voimme käppiä vaikka Saarenmaan Küresaaren Audi-hangaariin (muistaakseni siellä on Audi-myymälä keskellä ei-mitään) ja tuntea olevamme Tampereella. Ei huono!

Olemme aikaisemmin käyneet Laakkosella ja ainakin kerran Näsijärvi-ajo on startannut heidän pihaltaan. On hienoa päästä näkemään ja kuulemaan, mitä autokaupassa tapahtuu! Kiitokset Timpalle ja Laakkoselle. Jätimme muistoksi käynnistämme Tampereen Seudun Mobilistien levykkkeen.