Aina vaan Sekkeri-kekkeriä

Näimme Kuhmoisissa "maailman ainoan toimivan Checker A2:n". Siellä paikallislehden toimittaja ei malttanut poistua sen läheltä koko iltana. Se tosin saattoi johtua siitä, että Checker-puuhamies Kyttäsen Hanski jaksoi vääntää tarinaa siitä lähes loppumattomiin. Paikalla oli useita muitakin Checker-klubin jäbiä, jotka jaksavat olla innoissaan puuhaamassa uutta aihiota ajokuntoon.

Sen verran Checker-jäbät sentään keskeyttivät tarinansa, että ehtivät ajaa seuraavaksi illaksi Mobiliaan Tampereen FHRA:n kesäkekkereihin. Meillä on paljon yhteisiä jäseniä fyyralaisten kanssa, joita paikalla näkyi. Peilistä olisin nähnyt yhden, mutta peili puuttui. Hieno ilta, hieno ilma, hyvää soppaa teki Palli, jonka soppaa meidät on kutsuttu maistamaan tiistaina 17.8. Sahalahdelle. Hänellä on useita rakennuksia täynnä pienoismalleja. 

Yksi fyyralaisten tutustumisrasti oli Hannu Kyttänen ja Checker. Taas Hannu jaksoi painaa tarinaa iloisena ja innolla. Aikoinaan kirjoitin Kimmo Koistisen Checker-kirjaan alkusanat, jossa kerroin miten huikean vaikutuksen Checkerit tekivät stadilaiseen pikkukärsään 1950-luvulla: auto suoraan sydämeen! Tuntuu melkein uskomattomalta, että tuskin kukaan tavallinen kaduntallaaja, joka ei ole minua selvästi vanhempi, on koskaan kuullut mitään Checker-autoista. Checker-klubin työ on siis todistettavasti kulttuurityötä ihan siinä samassa kuin meidän peruspussihousujenkin. En tiedä, kuinka moni on ymmärtänyt nykymobilismin arvon ja arvostuksen, kun eräänä päivänä ei ole enää hyriseviä, haisevia ja saastuttavia ajoneuvoja. Eihän nykyajan ihmiset enää tiedä, mikä on "lankapuhelin". 

Checker A2 siirtyi taas takaisin Mobilian Galleria-näyttelyyn

-mpz 6.8.2021

Itsevalaiseva Checker A2 ja Hanski Kyttänen säteilevät