Kesän varaosamarkkinat

Kangasalan Varaosa- ja rompemarkkinat lauantaina 24. heinäkuuta onnistuivat hienosti: aurinko paistoi, mutta ilma oli kolea aamupuolella päivää: Myyjiä oli lähtenyt liikkeelle jokseenkin yhtä paljon kuin ruutuja oli piirretty. Toki ruutuja syntyisi piirtämällä lisää, mutta tarpeeksi myyjiä oli. Uusi ennätys tuli myydyissä myyntiruuduissa, melkein parikymmentä enemmän kuin vuosi sitten.Myyjät kehuivat kilpaa, kuinka hyvin kauppa oli käynyt. Myyntiruudun hinnastakin tuli vaivaiset, pakolliset pari narinaa. Myyjät viihtyivät paikoillaan pitkään, mikä on sen merkki, että kauppa käy.  Tavaraa oli taas laidasta laitaan, ehkä vähän laadukkaampaa ostettava kuin aikaisemmilla parilla edellisellä kerralla. Laatuhan on ostavan ja myyjän yhteinen käsitys, mutta tavaran esillepanon ymmärtävät muutkin.

Lippuja myytiin ennätysmäärä ja verottajan iloksi jää jotain ylijäämääkin. Asiakkailta tuli selvä palaute, että lipun hinta olisi pitänyt olla viisi euroa neljän sijasta. Se on kyllä kannustava tieto. Katsotaan sitten ensi vuonna, mikä on oikea lipun hinta. Parkkipaikkaa oli suurennettu aika paljon. Laajennuksen suunniteltu hyöty kuivui siihen, että asiakasväki tuli tosi aikaisin ja viihtyi pidempään kuin aikaisemmilla kerroilla. Olikohan se kahvion ansiota? Sinänsähän asiakkaiden viihtyminen viittaa siihen, että he kokivat tapahtuman viihtyisäksi ja elämykselliseksi, mikä tietysti o tavoitekin. Vaikka väkeä oli paljon, säilyivät turvaetäisyydet hyvin. Markkina-alueella on niin paljon tilaa ja alue on niin monimuotoinen, ettei ruuhkia pääse syntymään. Osittain se oli myös hyvän ja harjoitellun turvallisuussuunnitelman ansiota. Suunnitelma syntyi viranomaisvuorovaikutuksessa ja antoi meille järjestäjille luonnollisesti hyvän ohjeistuksen ja tuen toteuttaa toimenpiteet siten, että riskit ovat hallinnassa. Tämä todentui siinä, kun alueelle jouduttiin kutsumaan ambulanssi. Ilmeisesti aika harva edes huomasi sairastapausta ja avustavaa ambulanssia. Sinänsä pelastusviranomaisten "yleisötapahtuman tarkastuksessa" saatiin muutamia todella hyviä parannusehdotuksia, jotka voidaan toteuttaa syksyn Varaosa- ja rompemarkkinoissa. 

Koko homma hoidettiin kahviota lukuun ottamatta yhdistyksen omin talkoovoimin. Kiitos siitä heille (tai meille). Kohta ponnistetaan uudestaan, että saadaan maksaa veroja "laajentamalla veropohjaa". Tervetuloa Elokuun Kangasalan Varaosa- ja rompemarkkinoille lauantaina 28. elokuuta klo 8-15. On kiva tehdä ennätyksiä! ​​

-mpz 27.7.2021

Mobilia yläpihalla tilaa riittää yli 2 000 henkilölle!​