Falun

Pitkästä aikaa Falunissa järjestettiin DAK Marknaden. Tieto tuli vasta kesällä, mutta ehdimme kyhätä matkan sinne. Meitä oli 29 henkilöä matkassa. Retkeä on harjoiteltu ainakin 15 vuotta, ettei mitään kovin hämmästyttävää ei matkalla ollut. Meri oli jokseenkin tyyni ja sää muutenkin hyvä, mutta kylmä. Laiva oli puolityhjä ja niin oli tiekin. Sentään Tukholmaan oli tullut uusi tunneli. Perillä oltiin jo kahden maissa. Myyjiä tuli paljon jo iltapäivän aikana.

Hieman harmillisesti varsinaisena markkinapäivänä aamulla satoi. Se varmasti vaikutti asiakasmäärään vähentävästi. Mutta se ei estänyt ruotsalaisia istuskelemassa picknik-kalusteidensa ääressä. Kun on lähdetty retkelle, niin sade tai tuuli eivät estä suunnitelmia! Myyjiä oli paljon. Markkinakenttää oli parannettu asfaltoinnilla, mikä helpotti kentän kuivamista sateen tauottua. Oli hienoa käydä muutaman vuoden tauon jälkeen. Ruotsalaisten autot ovat aina komeita. Alueelle rakennetaan niin paljon urheilutiloja, että parkkitilat ovat pienentyneet huomattavasti, mikä tietysti vähentää autojen määrää. Koska tapahtuma on ilmainen, kävijämäärää ei varmaankaan kukaan tiedä. Parhaimmillaan kävijämääräksi on ilmoitettu yli 20 000. Nyt ei päästy lähellekään, mutta silti Falun on suuri tapahtuma. Ja auton osia, lähinnä Volvon osia on suhteellisesti paljon. Paikallisen autokerhon ukot sanoivat, että ensi vuonna tapahtuma järjestetään perinteisesti syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Saadaan siis matka valmisteltua paremmalla aikataululla.


Paluumatkalla kurvattiin Syys-Heikin markkinoilla Turussa. Kyllä sieltäkin löytyi jotain ostettavaa, ainakin kahvia ja makkaraa. Syys-Heikki tuntuu yhä enemmän yhteisölliseltä Turun kerhon tapahtumalta. 

- mpz 5.9.2022

Lisää kuvia oheisen linkin takaa. Falun