Tiamontti näyttelyyn

Tiamontti näyttelyyn 18.1.2018 
Tällä viikolla siirrettiin Gaggenau-paloautomme takaisin varastoon lähes vuoden pituisen näyttelyuran jälkeen. Porissa oleva hieman vanhempi ja pienempi Benz Gaggenau on valittu Pelastustiedon-lehden hienoimmaksi vanhaksi paloautoksi Suomi 100-vutta juhlavuoden kunniaksi. Gagge olisi varmasti ollut Mobilian Suomi Turvassa-näyttelyn yleisön suosikki, jos sellaista olisi valittu. Kerhon Gagge on aika paljon vähemmän tunnettu paloauto kuin Porin VPK:n auto. Varmaankin kerhon Gaggen kunnostusta jatketaan 
sen verran, että siihen saadaan tikkaat ja iso letkukela kiinni, jotta ulkonäkö palautuu ja vaihdelaatikkoa täytyy vahvistaa, että ajokunto varmenee. Silloin sillä voisi osallistua johonkin tapahtumaankin. 
Mobilian seuraava näyttely ( http://www.mobilia.fi/nayttelyt/tulevat-nayttelyt/... ) avautuu 16 maaliskuuta. Näyttelyn nimi on Linjakasta menoa ja kuten nimestä voi päätellä, aiheena ovat linja-autot. Kerhon Diamond on yksi vanhimmista liikkuvista linja-autoista Suomessa ja siis näyttelyn tähtiä. Linja-autoliikenne 
kasvoi nopeasti 1920-luvulla. Toinen tätä aikaa edustava bussi näyttelyssä on Alku Vapaaliiton Federal- ”Austro-Daimler”. Se on Linja-autoliiton maskottiauto ja Linja-autoliitto onkin näyttelyn yhteistyökumppani.  
Autojen siirto-operaation hoitivat meidän puolesta Raimo Mesiranta, Kake Välimaa, Aarno Kämppi ja Matti Jokiniemi. Operaatiota katsellessa tuli mieleen ajatus, että kun Timo vapautuu näyttelystä, sillä olisi hauska tehdä joku mukava ajoretki, niin kuin kerhossamme tehtiin vuosikymmeniä sitten. 

Benz Gaggenau menossa lavalle ja Diamond tulossa näyttelyyn (Mobilia)