Kesän ainut pakollinen

Retket Hämeenkyröön ovat vakiintuneet kesän ainoaksi tapahtumaksi, johon on "pakko" mennä. Hämeenkyrön maisemat jaksavat aina kiinnostaa. Maisematiellä on lukuisia marjatiloja ja kesäkahviloita ja -ravintoloita. Mäkipään Ranen FIAT-kokoelma on ainutlaatuinen Suomessa ja varmasti harvinainen Euroopassakin, puhumattakaan hänen varaosavarastostaan. Turhaan ei Ranea kutsuta Suomen Mr. Fiatikiksi. Joka vuosi mukana on jäseniämme ja muita vierailijoita, jotka eivät ole kokoelmaa nähneet. Niin nytkin. Ja varmasti ensi kesänäkin. Ja Rane jaksaa esitellä ajoneuvojaan ja kertoa tarinoita.

Meitä oli 58 henkilöä torstaina, 15. päivänä heinäkuuta, jotka kävimme Kukko-kahvilassa eli mahtava määrä väkeä. Pitkällä hellejaksolla on vähän vaikea sanoa, suosiiko sää vai ei, kun aurinko porottaa jatkuvasti. Ukkospilviä näkyi, mutta sateet eivät osuneet meihin. Toisaalta kukaan ei pyörtynyt auringon paisteeseen. Lähtöön kertyi autoja noin 25, uusia ja vanhoja ja matkalta tuli muutama lisää. Ajoreitti vanhan Vaasantien ja Maisematien kautta on ainutlaatuisen hieno ja kun se vielä alkaa heti Ylöjärven kaupungin reunasta, ei tarvitse ajaa isojen teiden tien tukkona käytännössä lainkaan. Nykykielellähän se pitää ilmaista: Katotaan miten menee, mutta lähdetään nauttimaan!

Kukko-kahvila Ranen naapurissa on ihan oikeastikin kukkola. Näitä poikuehäkkejä on paljon, tosin on hieman epäselvää, mikä näistä on kukko. Kukko-kahvila on mainio ajelukohde Tampereen seudulta: hieno sijainti ikivanhojen teiden (tiet 2621 ja 2622) risteyksessä, muutama kilometri Hämeenkyrön keskustasta, maisematiereitti Tampereelta tultaessa, Sillanpään Töllinmäki ihan vieressä ja mukava palvelu, itse tehdyt tarjoukset, paljon tilaa ja ympäristössä on jos jotakuta marjatilaa ja kesäravintolaa ja kauniita maisemia. 

Ensi vuonna sitten uudestaan!

-mpz 16.7.2021

ps. kuvassa on todistusaineistona edellisen Mustalahti-tekstin väitteelle, että väriyhdistelmä turkoosi-valkoinen oli yleinen siipiautojen aikaan Jenkkilässä.