Pohjolan matka

Pohjolan matka

Heitettiin hieno kierros. Matkaa tuli noin 1 200 kilometriä ja väkeä oli melkein bussi täynnä. Listan mukaan 40 henkilö ja kuljettaja. Kolme päivää, kaksi yöpymistä. Autokokoelmia nähtiin yhdeksän. Hienoja autoja oli paljon, hienoimmat Muuramessa. Hajottamomuseossa Kälviässä oli melkein kaikki autot huonossa kunnossa heinikkoon hautautuneena ja nuoreen metsään piiloutuneena, satoja kappaleita. Saab-museossa oli melko tasapuolisesti 180 Saabia hyvässä säilytyksessä ja melkein yhtä paljon pihalle hapettuneena. Ja kovala etsinnällä pohjanmaalta löytyi viite Pirkanmaasta: Kummelien Saab oli Saab-museossa!

Kaikkialla meitä pidettiin kuin piispaa pappilassa. Kahvia joimme ainakin viisi kertaa päivässä. Taisi mennä enemmänkin. Eikä makkarakaan ollut kortilla.

Hienointa oli tavata mobilisteja Pohjanmaalla ja vähän muuallakin. ja näytti oma väkikin iloiselta ja viihtyvän toistensa seurassa.

Lue juttu Hyrsy 2/2023:ssa, joka on netissä ja vielä painossa. Retki Ouluun oli yhden jäsenemme toivomus ja aloite. Olisikohan jollakin muulla jotain aloitetta? Seuraava retki on joka tapauksessa Falun syyskuun alussa.

-mpz 30.5.2023