Hieno kohden Näsijärviajossa

Hieno kohde Näsijärviajossa

Näsijärviajo ajettiin ensimmäisen kerran vuonna 2002. Nyt oli siis juhla-ajon aika. Kohteeksi oli valittu yksi Pirkanmaan vanhoista kulttuurikohteista, Voipaalan Taidekeskus, joka sijaitsee Rapolan harjun vieressä. Se kuuluu Vanajaveden laakson kansallismaisemaan.

Meitä starttasi Vehiksestä 44 autokuntaa. Autokattaus oli hyvä harrasteautoista enemmän tai vähemmän vanhoihin museoaautoihin. Sää suosi ja oli suosimatta. Pääosin oli kaunista ja aurinkoista, mutta mahtui reitille pari sadekuuroa. Reitti oli kokonaan kestopäällystetty ja siten helppo ja vaivaton. Tiet kurvailivat sopivasti. Turvallisuuden takia käännyttiin risteyksistä aina oikealle, paitsi tietysti Valkeakoskella. Osittain tästä johtui, että ajo sujui lutvikkaasti, eikä liittymissä jonoteltu..

Voipaalassa oli hyvä lounas ja Rapolan harjulta oli niille, jotka sinne kiipesivät aivan huikeat näköalat. Taidenäyttelyssäkin näkyi moni käyneen. Kokonaisuutena Voipaala oli todella hieno kohde käydä. Osanottajat näyttivät nauttivan ajosta, kohdekartanosta, sen tarjoamasta ruoasta ja moni ehti kiitelläkin.  

Mobiliassa syötiin juhlakakkua, jota kaikki kiittelivät. Muutenkin oli positiivinen ja iloinen fiilis.Palkintoja jaettiin perinteisesti paljon. Ajoneuvo-asu kilpailun voitti Jouko Pukan autokunta, joka oli liikkeellä vuonna 2007 OS-pakiinnon voittaneella Cadillac Fleetwood vm. 1959.

Kuva: Timo Lintinen Jouko Puhakan autokunta ja Aamulehden kiertopalkinto Kynät