Aurinkoa ja rautaa

Aurinkoa ja rautaa

Kangasalan varaosa- ja rompepäivät onnistuivat odotusten mukaisesti. Aurinko paistoi ja kaikki olivat hyvällä tuulella. Rompetorilla oli myyjiä ennätysmäärä, yli sata. Maksaneita kävijöitä oli noin 2050 henkilöä ja lisäksi lapset. Kävijämäärään täytyy olla tyytyväinen, vaikkei se ennätys ollutkaan, mutta kuitenkin siis myytyjä lippuja, eikä mikään hatusta vetäisty arvio. Verojakin on ilo taas maksaa!

Kävijöiden ja myyjien suhde oli varmaankin optimaalinen. Poikkeuksetta myyjät kehuivat myyntiään. Ilmeisesti päivien menestystekijä oli siinä, minkä sekä myyjät että yleisö totesivat ääneen, että Varaosapäivät ovat Suomen ainut rompetori, jossa ajoneuvon osat ja tarvikkeet ovat enää pääroolissa.

Mersu.-tapahtumassa oli 160 Mersua, mikä oli ennätys. Myös Vehoniemi-ajossa oli osanottajia enemmän kuin aikaisemmin, henkilömääränä 67. 

Ensi vuonna tämä sama kolmen järjestäjän ja yhteistyökumppanien yhteistapahtuma on elokuun loppupuolella. Voi olla, että tulee myös toinen varaosarompetori alkukesän puolelle. Myyntiruutujen määrää on helppo lisätä ja täytyy tutkia, miten hyvin sujunutta pysäköintiä voidaan saada vielä nopeammaksi ja joustavammaksi. Järjestäjät kiittävät yleisöään ja yhteistyökumppaneitaan!

-mpz 31.8.2022

Kuva: Leena Kemppi