RANE-projekti

RANE-PROJEKTIN KUVAUKSET ALKAVAT

Rainer Mäkipään ainutlaatuisen Fiat-kokoelman tallennus etenee. Maanantaina 19.6. alkavat kuvaukset. Meitä oli sunnuntain 18.6. kerhon puuhaporukka auttamassa kuvausten alkua.

Ranen tallissa on kymmeniä Fiateja ja muita italialaisia ajopelejä. Kalusto on pakattu talliin melko tiuhaan, jolloin osa ajoneuvoista jäävät toistensa taakse piiloon. Kaikkia ajoneuvoja ei mitenkään ehditä ulkoiluttaa jatkuvasti, eikä silloin tietenkään niitä pestä ja puleerata. Eikä myöskään käynnistellä, koska akut ovat irti tai kokonaan poissa paikaltaan. Eikä sekään ole ihan satavarmaa, että koneet alkavat laulaa avaimesta kääntämällä. 

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Nyt kuvauksiin tulevat autot järjestettiin talliin, mistä ne on helppo ensimmäisenä kuvauspäivänä ottaa esille. Autoja koekäynnisteltiin. Samalla noin 10 autoa pestiin ja puhdistettiin kuvauskuntoon. Tällä kertaa meitä oli mukana Ari ja Risto Kaipila, Torsti Vienola, Markku Henttinen, Kyösti Veneskoski, Kake Välimaa, Jukka Toiva ja mpz sekä tietysti Rane itse. Lue Hyrysysystä 2/2923 sivut 26 ja 27, mistä kokonaisuudessa on kysymys. Tavoite on luoda toimintamalli, minkä itsekukin voi soveltaa omien kokoelmiensa tallentamiseen digitaaliseen muotoon.