Museoviraston avustustyöpaja

Vuoden ensimmäinen tapahtuma on Museoviraston avustustyöpaja Mobiliassa, jossa käsitellään tieliikenteen kulttuuriperintö avustushakemusten tekemistä.

Työpaja on Mobiliassa sunnuntaina 14. tammikuuta klo 10 alkaen. Tapahtuma kestää niin, että saadaan asiat selväksi. Ruokahuolto hoidetaan.

Museoviraston liikenteen kulttuuriperintöavustusten hakuaika on alkanut. Haku päättyy 15. helmikuuta klo 15.00.

Avustustyöpaja on vuosien mittaan osoittautunut tehokkaaksi avuksi saada tehdyksi hakemus, jolla avustus voidaan myöntää ennakkoon julkistetuissa puitteissa. Nämä liikenteen kulttuuriperintöavustusten tavoitteet ja arviointikriteerit löytyvät Museoviraston verkkosivuilta:   

https://www.museovirasto.fi/fi//kulkuvalineet. Museoviranton sivulta löydät myös vuosina 2018-2023 myönnetyt avustukset. Myös Automobiliissä 5/2023 ja Hyrysysyissä 2-4/2023 on tietoa avustuksista ja niiden arvioinnista. 

Mobilian sivuilla https://mobilia.fi/fi/museo/verkkopaja on verkkokurssi, jonka avulla voi harjoitella avustuksen tekoa. Verkkokurssi on maksuton ja vapaasti käytettävissä rekisteröitymällä Verkkopajan käyttäjäksi.   


Avustustyöpajan asiantuntijat ovat Museoviraston Hannu Matikka (0295 336273 tai hannu.matikka@museovirasto.fi, häneltä voi kysyä neuvoja koko hakuprosessin ajan. Meiltä Tammobista on kolmen henkilön "vertaistukiryhmä", jotka ovat kukin omalla tavallaan tehneet hakemuksen, joka on menestynyt. Heidän autonsa ovat näkyneet Hyrysysyn kansikuvissa ja sisäsivuilla.

Lisäksi paikalla on Mobilian Anni Antila, joka on myös verkkopajan asiantuntija. Ja sitten Leila on SAHK:n edustaja hakemusten asiantuntijalautakunnan jäsen ja allekirjoittanut asiantuntijlutkunnan jäsenenä. Meiltä saa kysyä neuvoa ja meillä on oikeus ja velvollisuus tukea hakemusten tekoa.

Tervetuloa!

mpz

Hyrysysyn toimittaja

Artikkelin kuva on kaapattu Hyrysylehden artikkelista, jossa kerrotaan kuvan Taunuksen saaneen Museovirastolta avustuksen.