PANDEMIATILANNE tammikuu 2022

Koronapöpö muuntautuu ja jyllää näköjään edelleen. Suojautumistoimet tällä hetkellä ilmeisesti perustuvat siihen, että meidän tulee välttää kontakteja, koska niiden kautta koronan uudet muunnokset leviävät vääjäämättä. Tämänhetkiset kokoontumisrajoitukset ovat voimassa tämän kuun 21. päivään saakka ja niitä varmaankin tarkennetaan ja jatketaan vielä kuluvan viikon aikana. 

Siksi joudumme perumaan seuraavan seminaarimme (Marko Nenonen) keskiviikkona 19. tammikuuta klo 17-18 Metso-kirjastossa. Uudet seminaariajat ovat Vapriikissa 24. helmikuuta ja 24. maaliskuuta klo 17-18. Niihin ja muihin tuleviin seminaareihin palataan, kun pandemian kehittymisestä saadaan uutta tietoa.  

Kevään ja kesän tapahtumiin palataan viimeistään helmikuussa. Nykyisessä tautitilanteessa ei voida järjestää mitään tapahtumia. 

Tiedottaminen on opettajani, jo ammoin menehtyneen Osmo A. Wiion, oppien mukaisesti vaikeaa ja yleensä asiat ymmärretään toisin kuin viestien lähettäjä on tarkoittanut. On aika vaikea sanoa, mitä meille yritetään pandemiasta ja sen leviämisen hidastamisesta sanoa. Ainakin viranomaisviestintä on epäselvää, epäjohdonmukaista ja ristiriitaista, vaikkakin runsasta ja monia muita ongelmia peittävää. 

Koetetaan pysyä terveinä, välttää ylimääräisiä kontakteja ja noudattaa niitä hygieniaohjeita, joita olemme opiskelleet kohta kaksi vuotta.

-mpz 11.1.2022