Talwiajot

Terveisiä Talviajoista (3.2.2018) 

Keski-Suomen Talviajo ja Saimaan Ympäriajo ovat Suomen mobilistiajojen aatelia. Kävimme Antti Prusin kanssa nautiskelemassa talvisista maisemista, hyvistä teistä ja tapahtuman hyvistä järjestelyistä. Pakkasta oli aamulla kohtuulliset 14 astetta. Tiet olivat lumisia, mutta aurattuja. Autoja on 195, joista kuusi meidän kerhosta. Se on ihan komea määrä, mutta sopisi sinne lisääkin.  

Järjestäjät kokeilivat uutta järjestelyä, jossa vanhimmat autot ajoivat lyhemmän reitin. T-Ford-klubi oli yhteistyössä hankkinut jäsenistöstään ison joukon T-Fordeja ja lisäksi muita 1920-luvun autoja oli paljon. Vanhin oli Rambler vuodelta 1902. Täytyy hattua nostaa näille hurjapäille, jotka lähtevät kurvailemaan pakkaseen avoautolla. Nuoremmat autot ajoivat Saarijärven ja Karstulan välisen lenkin, jonka pituus oli 125 kilometriä. Reitti oli hyvin opastettu ja hyvin kuvattu myös tiekirjaan. Antti oli näperrellyt 17 metrisen 
vuosimallin 1962 Taunuksen tikkiin ja sillä matka meni jokseenkin samalla tavalla kuin nykyajan automopiilillä.  

Tällä kertaa ei palkinnot eivät seuranneet meitä Tampereen suuntaan, mutta paljon oppia siitä, miten hyvä ajotapahtuma pitää järjestää.