Varaosapäivät elokuu

Onneksi lauantai 28.8. oli kaunis päivä, jonka sää vielä parani iltapäivään. Aurinko saa aina ihmiset hyvälle tuulelle, jolloin heitä on helppo palvella. Varaosapäivään kasautui myyjiä suunnilleen entiseen tahtiin, ruutuja myytiin 94. Tietysti vielä tärkeämpää on, että lukuisat myyjät kävivät kiittämässä ja kertomassa, että kauppa oli käynyt hyvin. Siinä toteutuu se kierrätyksen perusidea, jota Tammob oli tuomassa Suomeen ja vaalinut 45 vuotta, että toisen romu on toisen aarre. Portilla näkyi, että jo selvästi ennen lipunmyynnin alkua parkkipaikalle marssi onnellisia ostajia pakoputki tai joku muu iso roju kainalossa.

Väkeä pukkasi noin seitsemästä alkaen aika tasaisesti kahteen saakka. Lapsia oli varmasti kaikkien aikojen ennätysmäärä. Kun lipunmyynnissä katselee, niin jotenkin on ilo myydä (halpa) pääsylippu vanhemmille, jotka vetävät, työntävät ja kiskovat mukanaan lapsilaumaa. Väkeä tuli tasaisesti, ettei lipunmyyntiä tarvinnut katkaista hetkellisen kävijämäärän kuormituksen takia. Tilaa oli ihmisten tallustella ja ostaa. Väkeä eli myytyjä lippuja kertyi 1600, joka oli arvioon ja tavoitteeseen, 1500 myytyä lippua; ihan kohtuullinen suoritus. Meidän kannalta oli myös hauskaa, että asiakkaat lähes poikkeuksetta sanoivat, että hinta 4 euroa pitäisi olla 5 euroa. Tätä suositusta noudatamme ensi kesänä! Makkarakioski myi taaskin "rallimakkaroita" sen mitä oli hankittu. Koska tulos kaupassa syntyy aina ostamalla, niin hankinnoille oli saatu edullisemmat hinnat ja makkarat myytiin hyvällä katteella hintaan, joka on painettu makkarakopin seinään ainakin viisi vuotta sitten ja makkaran laatua on nostettu.

Toinen yllätys lapsiperheiden määrän lisäksi oli harrasteautojen määrä. Koskaan aikaisemmin ei ole ollut Varaosapäivillä näin paljon harrasteautoja.

Ihan kaikki eivät ehkä ole oikein oivaltaneet, että koronaepidemian aikana voi järjestää vain tilaisuuksia, jossa tehdään suunnitelma tartuntatautien leviämisen rajoittamiseksi voimassa olevien suositusten ja määräysten mukaisesti ja noudatetaan sitä. Meillehän tämä on jo rutiinia; jos ei pystyttäisi määräysten mukaiseen toimintaan, eikä saada asiakkaita niitä noudattamaan, ei tietenkään voida järjestää tapahtumaakaan! Niin yksinkertaista se on! Vaikka epäilemättä suositukset ja määräykset ovatkin olleet epäjohdonmukaisia ja keskenään ristiriitaisia, niin yhteistyö viranomaisten kanssa on ollut joustavaa, opettavaista ja mukavaa. Meillä oli portilla ammattijärkkärit muistuttamassa "vahvasta maskisuosituksesta" ja jakamassa maskit niille tulijoille, joilta se puuttui. Ehkä lievää hämmästystä aiheutti, että maskeja annettiin noin joka kolmannelle tulijalle.     

Tosi hienot kekkerit. Tämän kesän kokemuksilla niitä jaksaa järjestää lisää! Ensi vuonna Varaosapäivät Mobilian tiemestaripiirissä ovat lauantaina 27.8. ja perinteinen RestauRanta Markkinat Teivossa perjantaina ja lauantaina 1.-2. heinäkuuta.

-mpz 31.8.2021