Monta mökkiä täynnä pienoismalleja

Kävimme Sahalahdella 17.8. porukalla, 21 henkilöä, ihmettelemässä, kuinka joku ihminen haluaa ja voi täyttää koko kotinsa ja kun se ei riitä, niin rakentamansa lisärakennuksetkin, pienoismalleilla. Mutta näin Palli (Jari Männikkö) vaan on tehnyt. Hän on pienoismallien rakentaja. Itsekin hän sanoo, kuten meistä monet ovat itse kokeneet, että ensimmäisissä töissä on enemmän liimaa kuin muovia.

Palli on Tampereen FHRA:n puuhamiehiä, joka on, kas kummaa, perustanut Pienoismallipäivät, joista on kehittynyt yksi Suomen suurista pienoismallitapahtumista. Sitten enää olekaan ihme, että hän on perustanut pienoismallikerhoja FHRA:n sisään ja Sahalahdelle ja muuallekin. Pienoismallit ovat olleet useinkin osana erilaisissa näyttelyissä ja tapahtumissa, joita hän on järjestänyt. Pienoismalliharrastus on johtanut pienoisrautatieharrastukseen.

Palli sanoo aina, että hän on pienoismallien sekakäyttäjä. Logiikka on varmaan siinä, että hän on havainnut, että pienoismalleja on niin paljon ja niitä tulee niin paljon ja nopeasti lisää, ettei mitään tai miltään alueelta pysty saamaan täydellistä kokoelmaa. Hän kerää sitä mistä tykkää. Tähän harrastukseen kuuluu myös se, että avaamattomat rakennussarja ovat henkisesti ihan melkein yhtä arvokkaita kuin rakennetut ja maalatut. Palli on myös perehtynyt mallien esikuvien historiaan erityisesti militaria-alalla todella perinpohjaisesti. Me jäimme kyllä kaikki vähän suu auki, että kai näinkin voi elää!

Tämä kohde tulee ensi vuonna uudelleen käyntikohteeksi.