Kulttuurihommeleita

Kanttikruising on kerhomme liikkuvan kulttuuriperinnön vaalimista. Nyt 12. 8. saimme koolle 15 ennen vuotta 1933 valmistettua autoa. Niistä ikävä kyllä yksi pimahti melkein kotiportille, joten lähtöpaikalle saapui 14 autoa, mikä on sama määrä kuin vuosi sitten.

Hämeenpuisto oli jokaisessa Euroopan kaupungissa hieno ympäristö kokoontua vanhoill autoilla. Onneksi se nyt kuitenkin on Tampereella.

Tampereen kaupunki oli kustantanut meille oman konsertin, jossa soitti Roamin' Street Band. Bändillä oli huikea veto päällä ja kaksi laulusolistia lauloivat hienosti ja jaksoivat liikkua ja kannustaa yleisöä osallistumaan koko kaksi tuntia. Solisteja voisi kutsua naissolisteiksi, mutta kai he nykyisin ovat naisoletettuja, mutta kyllä he tyttöpuolisilta vaikuttivat. Mutta ei kai kulttuurin maailmassa ole tiukkoja rajoja? Joka tapauksessa mahtavaa menoa, mahtavassa kelissä ja aika suuren yleisöjoukon he käräsivät. 

Autot olivat kaikki amerikkalaisia, mikä nyt ei ajankuvana ollut kovin virheellinen. Vanhin oli Oldsmobile vm. 1921, Nuorimmat autoista olivat kaksi Ford A vm. 1931. Joukossa oli kaksi Chevrolet-kuorma-autoa vm. 1928 ja kerhon bussi vm. 11929.

Hieno kattaus autoja! Ajelimme kolonnana Saarenmaantietä, jossa Tampereen liikennevalojen ja muiden liikennekatkosten jälkeen saimme ajella rauhassa Kohti Kangasalaa, Mobiliaa ja Vehoniemeä.

Lounaalla selvisi, että kaukaisin tulija oli tullut Salosta. Hänelle ojennettiin pytty palkinnoksi ja muistoksi pitkä matkalaisuudesta. Helsingistä oli monta tulijaa. Aikamoisia sissejä nämäkin autokunnat olivat, kun ajoivat A-Fordeilla Helsingistä Tamperelle ja takaisin.

Tapahtumassa oli silmin nähden hyvä fiilis koko ajan. Tunnetusti se eniten johtaa auringon paisteesta, mutta järjestelyt onnistuivat hyvin, Mobilian lounas oli erittäin hyvä ja kaikki huokasivat helpotuksesta, kun pääsivät Vehoniemelle.  

Yhteinen mielipide oli, että ensi vuonna uudestaan.

-mpz 21.8.2023