Ei hätää, virkkoi Maakansa ja viittaa villakintaalla Päivänpeiliin

Näillä historiallisilla sanoilla voisi ehkä kuvata huolia siitä, että ”EU:n ja Suomen Herrat (käytännössä siis nuoret naiset) estävät vanhojen ajoneuvojen käytön Suomessa”. Näin voi ainakin tulkita autoalan asiantuntijan Hanna Kalenojan esitelmän ytimen Vapriikissa keskiviikkona 27. lokakuuta Tampereen Seudun Mobilistien järjestämän seminaarisarjan ensimmäisessä jaksossa. Tilaisuuden avasi Suomen ajoneuvohistoriallisen keskusliiton (SAHK) puheenjohtaja Antti Poussa. Meitä oli noin 25 henkilöä kuuntelemassa ja keskustelemassa. Väkimäärä ylitti kaikkien odotukset, samoin keskustelun vilkkaus.

Maailma muuttuu ja me sen mukana. Nyt on paljon vaihtoehtoja ajoneuvojen käyttövoimaksi. On myös AGENDA 2030, jonka mukaan ajoneuvotuotantoa väännetään vähäpäästöisemmäksi. ”Perusbensa-auton” tuotannon loppu näkyy, mutta käyttö jatkuu. Sähkö on nyt muotisana ja mielipidemittausten ja automyynnin kehityksen mukaan, me ihmiset haluamme sähköauton. Ja autoteollisuus haluaa niitä tuottaa. Välivaiheena ovat ”sähköavusteiset” hybridit. Sähköautojen hintojen lasku bensa-auton tasolle on selvässä näköpiirissä. Asiantuntija osaa pelkistää valtavasta tiedon ja vaihtoehtojen määrästä punaisen langan, joka normaalisti ja helposti hukkuu median otsikoihin.

Jos asiaa ajattelee kulttuuriperinnön säilyttämisen näkökulmasta, mobilismin arvo tietenkin nousee ”perusbensa-auton” noin satavuotisen valtakauden eli aikakerrostuman todisteena. Eihän kukaan enää (paitsi jotkut ikivanhat hyypiöt) tiedä, mikä oli lankapuhelin tai levysoitin tai pulsaattoripyykkikone. Vanhoilla ajoneuvoilla ja niiden huolto-, korjaus- ja käyttötaidolla tulee olemaan tärkeä tehtävä kulttuuriperinnön siirtämisessä niille, toistaiseksi nuorille ihmisille, jotka eivät ole kuulleetkaan polttomoottorin putputusta jokapäiväisenä äänenä, eivätkä koskaan tule tarvitsemaan esimerkiksi vaihteistoa ajoneuvoissaan.

Kiitos luennoitsijallemme Hanna Kalenojalle uusista ajatuksista. Hänen esityksensä tulee artikkelina Hyrysysyyn. Meillä ”viisasten kerho” kehittelee esityksen sisällöstä ydinkohdat mobilismin kehitykselle.

Seminaarisarja jatkuu 1.12. Vapriikin auditoriossa klo 17 ohjelmalla, jossa selvitellään Museoviraston liikenteen avustusten hakuperusteiden muutosta.

Tiistaina 4. tammikuuta klo 10-15 Mobliliassa on Museoviraston avustusten perinteinen työpaja.

Seminaarisarja jatkuu tammikuussa yhteistyössä Postimuseon ja Mobilian kanssa.

PS. Maakansa on muinainen sanomalehti Suomessa ja Päivänpeli oli Yleisradion päivittäinen uutiskommentointi.