Wappuajelu

Wappuajelu 1.5.2018

Varsin sateinen oli tällä kertaa Wappupäivän ajelun ajankohta. Mutta noin 20 urhoollista, sadetta pelkäämätöntä autokuntaa kokoontui Hämeenpuistoon. Komeasti oli meille varattu puiston keskialueelta paikat ja hyvin mahtui autot riviin hiekkakäytävälle. Harmi vaan, kun tuo sade karsi varmasti paljon myös mahdollisia katsojia, mutta kelille ei voinut mitään. Hetken sateenvarjojen alla vaihdettiin kuulumisia, kunnes jatkuva sade ajoi osallistujat autoihinsa. Siinä oli sitten sopiva hetki startata reitille. Martti pyysi minut ”keulaan” ja hyvähän ”Tähtikeulalla” oli suunnata kohden Kangasalaa. Ja vaikka jonossa ajelu ei onnistunut kovin hyvin keskustan liikennevalojen vuoksi, niin hyvin osattiin perille. Meikäläisen ”dieseli” näet tuoksui sen verran, että pelkän hajunkin perusteella saattoi perille osata.
Ajelu kulki tällä kertaa reittiä: Hämeenpuisto pohjoinen – Hämeenpuisto etelä – Ratinakeskus – Yliopisto – Kalevankangas – Kaukajärvi – Liuttu - Ilkonmäki – Suorama – Kangasala keskusta – Huutijärvi – Kaivanto – Vehoniemi. Perillä havaitsin, että muutama autokunta oli oikaissut ja olivat jo menossa sisälle lounaspaikkaan. Liekö reitin oikomiseen syynä ollut liian voimakas tuoksu Tähtikeulan takana?
Lounaspaikka (Vehoniemen Alamaja) oli ainakin minulle ja ehkä monelle muullekin uusi tuttavuus. 1890- luvulla rakennettu vanha huvilatyyppinen rakennus seisoi varsin mielenkiintoisessa paikassa. Kaivannon kanavan äärellä, korkealla harjulla oli hienot näkymät alas. Yllättävän vilkkaasti vesi liikkui kanavassa ja jäälauttoja lipui ohitse vauhdilla kohden Roineen selkää. Sisältä rakennus oli tyylikkäästi sisustettu ja saleihin oli saatu mukavasti wanhanajan tunnelmaa. Paikkaa voi hyvin suositella muillekin kävijöille.
Lounas oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Martti kiitteli porukoita osallistumisesta ruokailun lomassa. Mukava oli hetken istahtaa hyvän ruoan ääressä ja jutustella samanhenkisten harrastajien kanssa. Kyllä tämän kaltaisia retkiä voisi tulevaisuudessakin järjestää ja järjestetäänkin (katso tapahtumakalenteria).

Terveisin Timo V

PS. Katso Wappuajelun kuvia Kuva-arkistosta.