Kurvaa Kangasalle

"Kurvaa Kangasalle" on ajoneuvoharrastajien vuosittainen yhteistyöponnistus Kangasalla 29.9.2021. MobiIia, Vehoniemen Automuseo ja me Mobilistit halusimme liittää siihen tapahtumapaikan, Kangasalan, nimen. Nyt siihen osallistuivat myös Linja-autohistoriallinen Seura ja Pirkanmaan Tiepalveluyhdistys sekä sydäniskuri-tiedotus. Tälläkin tapahtumalla oli onnea. Ei satanut ja sää parani päivän mittaan. Tosin kuulopuheiden mukaan lähiseudulla olleet sateet pysäyttivät monen tulijan jo kotipihaan.Väkeä oli noin tuhat. Vanhoja busseja oli kymmenkunta, joilla pidettiin melkein non-stop-linjaa Vehoniemen museolle. Suosio oli hyvä. 

Harrasteautoja oli noin sata. Niiden keskuudesta jo perinteisesti järjestäjät valitsivat viisi palkittavaa autoa: 

Kantikkain: Citroën H Camionette vm. 1954 eli ”aaltopelti-Sitikka, joka kuuluu Vesa Peuralle. Perusteluna oli, että se näyttää kanttikoneella tehdylle. Samalla se osoittaa, miten ruma voi olla todella kaunis. 

Kurvikkain: Chevrolet Impala vm. 1958. Auto kuuluu J-P. Lehtiselle perheineen perusteella, että tässä autossa kurvit ovat kohdallaan ja että se on pirun kaunis 50-lukulainen.

Vauhdikkain: Turo Leppäsen Fiat 500 L vm. 1971, perusteella, että auto edustaa upeasti italialaista muotoilua, ja pienestä tehosta huolimatta siihen liittyy vauhdin hurmaa.
Linjakkain: Ilpo Niemen Ford TT vm. 1925 perusteena perinteisellä tavalla kaunis ulkomuoto ja sen alkuvoimaisuus.

Korjattavin: Toyota Corolla DX vm. 1981, joka kuuluu Arja Hiirelle perusteena, että tiepalvelun näkökulmasta auto olisi erittäin todennäköisesti heidän autettavissaan jatkamaan matkaa. 

Meidän porukkamme urotyö oli makkarakioski, johon Pirkko Heinokin osallistui. Makkaranpaistotoimen johtajana oli Jorma Palonen ja kenttäpäällikkönä Reska Heino. Apumiehiä oli perinteisesti riittävästi. Erityinen kiitos heille!

-mpz

5.10.2021