Aseita

Kuhmoisissa on keskellä kylää Kuhmoisten ase- ja varusnäyttely. Se on toiminut vuosikausia. Aseet kiinnostivat näköjään jäsenkuntamme melko rajoitetusti, koska meitä oli kymmenen henkilöä hämmästelemässä paikkaa 4.8.. Kannatti kyllä käydä, vaikkei yhdistys olisi pihvanut sisäänpääsyäkään. Aseita ja militariatavaraa oli vähintään riittävästi näytteillä. Siitä sanotaan, että Kuhmoisten ase- ja varusmuseo on Suomen ainut tässä laajuudessa yksityisin varoin ylläpidetty asemuseo. 

Aina jaksaa hämmästyttää, että joku henkilö jaksaa kerätä metsästys- ja sotilasaiheista tavaraa ja pystyy vielä asettamaan ne näytteille isoon halliin muiden tutkittavaksi. Näyttely on avoinna Pakko nostaa hattua omistajayrittäjälle, joka on myös innokas ajoneuvoharrastaja ja ainakin Vehoniemessä ja Mobiliassa tuttu kävijä.  Museon pihalla kokoontuu seutukunnan mobilisteja ja siellä järjestetään rompetoreja. Tällä kertaa kaukaisin kävijä taisi olla Porista Stardard Vanguardilla. Kuhmoisissa on useita ruokapaikkoja, jos sattuisi retki sinnepäin osumaan. Kts.   https://www.asemuseo.com/  Siitä näkyy aukioloajat ja sivut esittelevät muutenkin näyttelyn erittäin hyvin.   

Kuhmoisten ase- ja varusmuseo / etusivu

Kuhmoisten ase- ja varusmuseo on yksityisin varoin yll pidetty museo, johon on ker tty runsas kokoelma mets stys- ja sotilasaseita sek varusteita ja kirjallisuutta sota-ajalta.

www.asemuseo.com