Olavi Sallinen-entisöintipalkinto

Olavi Sallinen-entisöintipalkinto

OS-palkinto jaettiin 40.: kerran. Tällä kertaa kerhon museoajoneuvotarkastajat ehdottivat ja hallitus päätti antaa palkinnon Seppo Peräisen rakentamalle Morris Mini 850 Mk II: vm. 1969:lle. e autoautokonseptin Perusteluihin palataan Hyrysysyn numerossa 2, joka ilmestyy Juhannukseksi. 

Mini on sympaattinen auto. Kaikilla on joku mielikuva ja useilla joku muisto Ministä, vaikkei niitä loppujen lopuksi koskaan ostettu Suomen kovin paljoa. Mini mullisti aikanaan monia autotuotannon asioita ja oli koko maailmaa mullistaneen aikakauden symboli.   

Seppo Peräisen Mini on hämmästyttävällä huolellisuudella tehty. Auton maalipinta on aivan loistava, mikä johtuu tietysti virheettömästä pohjatyöstä. Tampereen seudun "vanhat" Mini-harrastajat ovat noteeranneet kuusi vuotisen projektin aikana korkean tavoitetason ja omalta osaltaan tukeneet osa- ja varuste tarpeissa. 

Ja se oli mikä parasta, Seppo kertoi, että hänen perheensä oli hankkeen kova kannustaja, erityisesti silloin, kun se ei sujunut. Seppo Peräinen on luontoihminen. Katso:

https://kosteikko.fi/wp-content/uploads/sites/2/2013/05/Virrat_Perr%C3%A4ine_infotaulu.pdf

12.5.2022 -mpz