Piknik

Viime vuoden koe meni vähän lööperiksi, kun satoi. Tänä vuonna autojen määrän kasvu oli melkoinen: 50 prosenttia! Piknik Pikkolan omenatarhassa kuulostaa ja onkin hieno ajatus. Yhdessäoloa omien eväiden kanssa tai paikalta ostaen. Ydin on luonnollinen mukava yhdessäolo kolmen autoharrastajakerhon kanssa. Se on tietysti meille suomalaisille aika vierasta. Palaute oli osanottajilta erinomaisen hyvä.

Oli hienoa katsoa, että piknik-varusteita on moneen lähtöön. Pöytäliina nurmikolle, retkeilypöytäryhmä, retkeilyauto. Joukossa erottui selvästi ne, joiden matkailuun kuuluu piknik. Vehkeet olivat tuttuja ja niiden käsittely meni luontevasti. 

Yhden lajin liikkuvan kulttuuriperinnön vaalimista tämäkin on. Kun kurvailimme vanhempieni kanssa Suomessa ja Euroopassa 1950-luvulla, äitiäni ei olisi saanut telttaan aseella uhkaamallakaan. Mutta Folkkarin nokalla kulki retkipöytäryhmä, joka oli käytössä muutaman kerran kuukauden reissulla. Aika nostalgista istua Antin ihan samanlaisen pöydän ääressä!  

Pikkola PikNik on myös nostalginen jäänne Restauranta-päivien pitkässä jatkumossa, jossa Pikkolan Restauranta on osaltaan koko suomalaisen mobilismin merkittävää historiaa.

Tapahtuma on siinä näkökulmassa tärkeä, että tuotamme sen yhteistyössä FHRA:n ja Volkkari-Kerhon kanssa. Kolme erilaista harrastuskulttuuria yhdessä on varmasti kaikille kolmelle opettavainen kokemus. Myös tapahtuman järjestäminen sujuu kevyesti kolmen yhteistyöllä. Myös Pikkolan koulusta olemme saaneet paljon kannustusta.

Eiköhän tämäkin tapahtuma tuoteta ensi vuonna. Täytyy vaan paneutua entistä paremmin viestintään ja keksiä joku uusi vetonaula tapahtumaan.  

Tänä vuonna kasvu oli melkoinen: Autoja on 50 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. 

-mpz 21.8.2023