Liikkuvaa Kulttuuriperintöä

Liikkuvaa kulttuuriperintöä

Uusimmat museoajoneuvot ovat valmistusvuodeltaan 1991. Tavallaan ei ole mikään ihme, että Suomen liikenteen autoistumisen alkuajan ajoneuvot ovat kadonneet museoajoneuvotapahtumista. Normalisti niitä ei kukaan näe missään. Siksi järjestimme Kanttiautokruisingin. Osallistujia oli 13, mitä sekä osallistujat että me järjestäjät pidimme suurena määränä. Vanhin oli Rolls Royce vuodelta 1921 eli siis yli 100-vuotias ja nuorin auto oli A-Ford vuodelta 1931.

Kattaus oli hieno: Fordeja seää T, TT, että A. Chevrolet Captoleja henkilö- ja kuorma-auto, Yksi Buicki ja kerhon Diamond T. Marmon ja yksi eurooppalainen auto, Mäkipään Ranen Fiat. Jakauma vastaa aika hyvin aikakautensa todellista markkinatilannetta.

Hämeenpuistossa meillä oli hieno starttipaikka ja iso joukko saattajia. Matkan varrelle oli kertynyt monin paikoin yleisöä. Tapahtumasta oli suuri juttu sunnuntain Aamulehdessä ja paljon kuvia sähköisessä Aamulehdessä. Meitä kuvattiin ja filmattiin paljon. Eli me toimme esille liikkuvaa kulttuuriperintöä tamperelaisille ja kangasalalaisille. Ensi vuonna sitten uudestaan, todennäköisesti yhdessä Suomen A-Ford-kerhon kanssa.

-mpz 14.8.2022