Kulkuneuvojen avustyöpaja

Kulkuneuvojen avustustyöpaja

Keskiviikkona 4.1. järjestimme Museoviraston ja Mobilian kanssa Museoviraston kulkuneuvojen kunnossapitoavustusten hakutyöpajan.

Meitä oli paikalla 15 rahanahnetta henkilöä. 
Viiden vuoden kehitystyön tuloksena hakusysteemi on virtaviivaistettu hyvin lähelle FIVA;n julistamia historiallisten ajoneuvojen käsittelyohjeita ja samalla myös SAHK:n kohta julkistettavan Road Bookin suuntaviivoja. 

Avustustyöpaja edistää ja helpottaa hakemuksien menestystä rahanjaossa, mutta aina voi yrittää omin voiminkin. Avustus haetaan sähköisesti asiointijärjestelmässä.

Mobilian sivuilla on avustuslomakkeen "harjoitteluversio" ja paljon yksinkertaista ja havainnollista tietoa siitä miten Museoviraston hakuohjetta tulkitaan. Ja mitä esimerkiksi liikkuvalla kulttuuriperinnöllä tarkoitetaan. 

Lomake on itseohjaava, eli sen asiakohdille on selitys, mitä kysymys tarkoittaa. Mikäli nämä ohjeet eivät riitä, on useampia vaihtoehtoja kysyä neuvoa. Tästä Mobilian oppimisverkkoon:  https://mobilia.fi/fi/museo/verkkopaja 

Lisätietoja voi kysyä meiltä Museoviraston asiantuntijalautakunnan jäseniltä Leilalta ja allekirjoittaneelta. Seuraava seminaari on Turussa sunnuntaina 15.1. Turun Mobilistien tiloissa. Hakuaikaa on vielä jäljellä 15.2.2023 kello 15.00 asti.Hakulomake löytyy Museoviraston sivuilta.

-mpz 6.1.2923