Näsijärviajo

NÄSIJÄRVI-AJO KAUNIISSA SÄÄSSÄ

Lauantaina 17.6. Näsijärvi-Ajoon lähti 55 autokuntaa. Se on paljon. Ilahduttavaa oli, että osanottajien joukossa oli paljon autokuntia, jotka ilmoittivat osallistuvansa ensimmäistä kertaa mihinkään mobilistiajoon.

Ajon ensimmäinen tehtävärasti oli lähdössä. Siinä piti pudottaa viiden sentin kolikoita juomalasiin, joka oli upotettu vedellä täytettyyn lasipurkkiin. Hauskaa ja viihteellistä, jossa saatiin piste-eroja suunnilleen normaalijakauman mukaan. Eli tuli nollia ja kaikkien kolikoiden osumia ja enemmistö siitä välistä.

Autot lähetettiin minuutin välein, joka oli jo harjoitusta ensi vuoden SAHK:n Retkeilyajolle, jonka järjestämme vuoden kuluttua lähtö- ja maalipaikkana Rosendahlin hotelli. Se on tällä seudulla käytännössä ainut vaihtoehto. Ehkä ei paras, mutta ainut.

Autokuntia ilmoittautui kahdeksan lisää lähdössä, mikä oli varmasti ennätys ainakin tosi moneen vuoteen. Toki muutama ilmoittautunut joutui perumaan osallistumisensa. Taipaleelle lähti 91 henkilöä, joista yhdeksän lasta. Toivottavasti heistä tulee mobilistiajojen osallistujia tulevaisuudessa. Autojakin oli monenlaisia, vähän laidasta laitaan,

Reitistä tuli sekä kirjallista että suullista kiitosta sekä ajon aikana että sen jälkeen. Kiitoksista päätellen myös tiekirja oli hyvä, käytännössä kukaan ei ilmoittanut eksyneensä reitiltä ja jokainen lähtenyt pystyttiin havaitsemaan myös maalissa.

Kukkokahvila on meidän usein käyttämä kohde. Tämän kokoisen autojoukon sijoittaminen Kukon pihalle sujui tosi helposti. Paljon isompikin määrä mahtuisi, jos tarvetta olisi. Palvelu varmaankin suuremmalle ihmismäärällä olsi tiukoilla. Sielläkin lähtö oli porrastettu minuutin välein, tällä kertaa rastitehtävän avulla. Siinä kyseltiin Hra Googlen viisauksia, joita voi muutenkin arvata, päätellä tai tietää: Kanaa ei pystytä älyttämään munimaan keskimäärin kuin yksi muna päivässä, vaikka kanan vuorokausi on muunnettu 16 tuntiseksi. Tavallinen kana munii alle yhden munan vuorokaudessa, minkä varmasti kaikki maalla edes vähänkin asuneet ovat itse havainnoineet?

Rosendahliin palattiin toista tietä, joka maisemiltaan on jopa parempi kuin menomatka. Sijoitukset pystyttiin laskemaan ja palkintoja annettiin aika monta: kaukaisimmat tulijat olivat Rautalammilta ja Vaasasta.      

Ajoneuvoasu-palkinnon saivat Teppo ja Virpi Norrena (sekä koira, jonka nimen unohdin kysyä) todella ansaitusti hyvästä kokonaisuudesta.

Kiitos ajon johtaja Ari-Pekka Lällälle ja reittimestari Pasi Myllymäelle. Oppia saatiin paljon Retkeilyajoja varten muun muassa Rosendahlin toimivuudesta, palvelukyvystä ja mahdollisuuksista. Kiitos myös kyselylomakkeeseen vastanneille. Nämä kyselyt ovat ohjanneet tapahtuman järjestelyjä osallistujien toivomaan suuntaan järjestelmällisesti jo monta vuotta. Ja kiitos kauniista ilmasta, se tekee kaikki iloisiksi!

Kuvat Timo Lintinen, Petri Kata ja mpz

Teksti mpz 18.6.2023

Näsijärviajon kuvia