Tosi äijäluola

Olimme 29.9. tutustumassa jäsenemme Reijo Hietasen talliin. Reijo lienee tunnetumpi veteraanikilpa-pyöristään, niillä ajamisesta sekä sen lajin järjestötyöstä. Hän puuhailee siis Suomen Veteraanikilpamoottoripyöräkerho ry;n puitteissa. Meillä oli tarkoituksena mennä auttamaan häntä syyskuussa Pyynikin Muistoajojen järjestelyissä. Muistoajot kariutuivat sitten kuitenkin. Samalla myös selvisi, että meiltä puuttuu Tieturva Ykkönen, jota tarvitsisimme omissakin tapahtumissa aina, jos niissä on liikenteen ohjausta. Onneksi olemme selvinneet pysäköinnin ohjauksella. Mutta kuitenkin järjestämme lähiaikoina opastustilaisuuden, miten Tieturva Ykkönen suoritetaan tietokone näpyttelynä.

Reijolla on mahtava "äijäluola". Silmämääräisesti tilaa on 1 000 neliötä. Tilassa on oleskelualuetta ja "näyttelyaluetta" ja paljon erilaisia työstökoneita ja niiden joukossa Reijon omia kilpapyöriä. Asiasta mitään ymmärtämättä olisin tunnistanut Reijo Rickman Metisse-pyörän kuskiksi. Mutta oli siellä Nortonkin, jollaisia kuolasimme pikkukilleinä Eltsussa. 

Mutta oli siellä autojakin. Kun näköjään Reijolla rauta taipuu tai muovautuu miksi vain, niin tekeillä oli Studebaker, josta näyttäisi tulevan aivan mahtavan hieno. Oli siellä sekä valmiina että tekeillä useampia ajopelejä.  Reijon kalustoon on siirtynyt pitkään Vehiksessä seisonut Flint, jonka hän aikoo saada soivaan kuntoon. 

Jotta saisimme yhdistyksen lentoon ja väheksymättä nykyistä yli 600 henkilön jäsenmäärämme, meidän pitäisi löytää omaan käyttöömme samankaltainen toimitila Tampereelta.

-mpz 

5.10.2021